IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla разглежда два сценария за фаталната катастрофа на автономната си кола

Компанията отказва да коментира какво е коментирала пред Търговската комисия в САЩ

16:14 | 30.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Tesla Motors обяви пред Търговската комисия в САЩ, че разглежда две теории, които могат да ѝ помогнат да обясни какво е довело до фаталната катастрофа на 7 май, при която загина мъж от Флорида, който се намираше в нейна кола със система за автопилот. Това разкри източник, пожелал анонимност, който е запознат със случая, предава Ройтерс.

По думите му екипът на Tesla е заявил пред комисията в четвъртък, че все още се опитва да разбере “грешката в системата”, която е довела до катастрофата.

Tesla обмисля дали радарът или камерата на автоматичната система за аварийно спиране не са успели да засекат ремаркето на камиона или радарът на автоматичната спирачка го е засякъл, но го е сметнал за част от “разсейващите” структури на пътя, например мостовете.

Компанията отказва да коментира срещата.

Джошуа Браун загина, когато автономната кола, в която се намираше, катастрофира с камион. Това е първият известен фатален инцидент с Model S, разполагащ със система за автопилот, която поема контрола над кормилото и спирачната система при определени условия.

В публикация в блога си Tesla заяви, че “нито системата за автопилот, нито шофьора са забелязали бялата страна на камиона на фона на светлото небе”. Компанията потвърди, че е присъствала на срещата с властите, но говорителят отказа да разкрие какво точно е обсъждано на нея. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още