IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba обмисля продажбата на дял в Westinghouse през есента

Новината изстреля цената на акциите на японския гигант с 12% нагоре

10:00 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Toshiba може да започне процеса по продажбата на мажоритарен дял в Westinghouse Electric тази есен, докато американската компания си проправя пътя към обявяване в несъстоятелност, твърди Марк Марано, главен оперативен директор на Westinghouse, цитиран от Bloomberg. 

Базираната в Токио Toshiba е “показала доста ясно на пазара”, че иска да продаде мажоритарен дял в Westinghouse, коментира Марано в интервю за Bloomberg.

На 29 март Toshiba разкри, че планира да обяви Westinhouse в несъстоятелност, а след това предупреди, че може да не успее да продължи заради загубите на бизнеса.



Президентът на компанията Сатоши Цунакава коментира, че компанията може да продаде звеното, което генерира загуба на милиарди долари от своите проекти в сферата на ядрената енергетика. Сред потенциалните кандидати за придобиването могат да се наредят Китай или Южна Корея, които разработват собствени реактори за износ, твърдят анализатори и академици. Компании за дялово инвестиране също са сред възможните заинтересовани.

Процесът по продажбата на дела от Westinhouse “може да стане реалност през есента”, обясни Марано в Аризона по време на Асамблеята за ядрена енергетика.

Акциите на Toshiba повишиха стойността си с 12% в резултат от новините.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още