IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TV7 сезира ГДБОП и Софийска районна прокуратура за "Булсатком"

Днес частната телевизия е внесла жалби в двете институции, заради това, че операторът е продължил да разпространява телевизионните програми

16:18 | 14.01.13 г. 11
TV7 сезира ГДБОП и Софийска районна прокуратура за "Булсатком"

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следващите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 5 rate down comment 3
Jay Gould
преди 11 години
Мнението ми е, че ще наблюдаваме как в следващите 5-10 години, ефирните телевизии в България отиват по следите на вестниците, във вечните ловни полета, или в полуживото царство на сенките! Амин http://borsi.blog.bg/***/2013/01/03/dzvero-saka-da-ripa-za-mutra-li-se-misli-btv.1037696
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
Gargantua
преди 11 години
Циркаджийски истории......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 4
Мажоритаря
преди 11 години
Платените драскачи налазиха форума... Айде маскари у лево !!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 14
ki_aua
преди 11 години
Булсат много са далавераджии и тарикати имат поспестени парички да си купят няколко статийки в интернет, да платят на Господари на ефира и на Нова ТВ за 7 близо минутки репортаж.... (това трябва да е била внушителна сума), да платят и на десетки хорица да налазят форума на БТВ, като постват едни и същи съобщения по милион пъти на ден и дебнат зрители на БТВ, за да ги обиждат и напядят.... И всичко това знаете ли с кои средства? С тези на абонатите си! С парите, които събират като месечни такси, пари от които те прибират повече от половината като чиста печалба, а на телевизиите подхвърлят жълти стотинки... И освен това укриват абонати, от където им идват по няколко още милиона чиста печалба на година! Явно със спестените пари са си заделии и за подкупи на държавни служители!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
:) ....Трупат капитал хората! Тук, така се правят нещата. Така се разбира думата "инициативност"! Когато преценят, че закона трябва да ги защитава рязко ще сменят курса и ще станат радетели на правовата държава. Но ...дотогава има време. Сега трябва да се лавира. А за нас. ..хм... за нас коментарите и страстите, кой отбор ще победи и с колко точки ! :D:D..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 14
ilia.stoikov
преди 11 години
Е как да им вявам на тия от Булсат? Получиха лиценз за GSM оператор докато срещу тях са подадени жалби, а името им е замесено в огромен медиен скандал... Толкова им е гнила работата, че вече се вмириса! И бтв и тв7 са подали сигнали срещу тях, а КРС си затварят очите?! Явно и там играят рушветите... Булсат се оказаха много близки с властта...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 17
secretsviktoria
преди 11 години
Булсатком са едни ***, които събират парите на хората, но укриват данъци от държавата! Те са като пиявици смучат от таксите на абонатите си и от труда на телевизиите и вместо да ги дават на тези, които заслужават ги прибират за себе си, за да започнат нов джиесем бизнес и да печелят още повече пари от него. Според мен трябва още сега да бъдат осъдени и спрени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 3
Hahoto
преди 11 години
ТВ7 са толкова жалки и прозрачни в напъните си срещу Булсатком.Ясно е, че един и същи собственик стои и зад ТВ7, и зад Виваком, който е в пряка конкуренция на Булсатком за сателитната телевизия, а вече и за ди ес ем оператор. Ясно е, че това е *** търговска война срещу Булсатком. Защо в предните години и БТВ и ТВ7 бърдо се договаряха с Булсатком, а сега ги изкарват най-черните. Да не би рейтингите на ТВ7 и БТВ да са реални за пред рекламодателите или пипълметрията пак е на някое наше момче!???Що се отнася за Булсата и те имат трески за дялане, но са 100 процента българска фирма и дават хлаб на близо 2000 души!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 23
bree van de kamp
преди 11 години
Не знам дали трябва точно ГДБОП,но това което правят Булсатком си е подсъдно,защото не може да излъчваш сигнал на телевизия с която нямаш договор.А като сложим и че имат телевизионен канал,което също е незаконно и плащат данъци и осигуровки на минимална заплата и това е много повече от нелоялна конкуренция.Няма как да се прави нормален бизнес по този начин и няма как да дойдат сериозни инвеститори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
bertram
преди 11 години
ГДБОП?да им дам и телефона на арменския поп...само него не са сезирали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още