IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber е предложила компенсации на протестиращите шофьори във Франция

Компанията прекрати услугите си за четири часа, за да покаже недоволството си срещу правителствените решения

16:38 | 10.02.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber Technologies е предложила да компенсира част от своите шофьори за приходите, които са загубили, докато са участвали в стачката във Франция във вторник, пише Bloomberg.

Базираната в Калифорния компания спря своите операции във Франция за четири часа, за да протестира срещу последните решения на правителството, свързани със спирането на нейните операции в страната. Говорителят на компанията обяви, че стачката е обхванала часовете между 11 и 15 ч.

Френският ежедневник La Tribune писа в сряда, че предложила да компенсира шофьорите си за участието в стачката.

Един от екипите на Uber “реши да предложи на шофьорите до 100 евро за компенсиране на загубеното работно време по време на протестите“, обяви компанията. След като ръководителите са уведомени за плана, „инициативата беше прекратена“, допълва тя.

Протестът във вторник беше поредната част от спора, който изправя силно регулираната таксиметрова индустрия във Франция срещу стартиращи компании като Uber и техните шофьори, които са независими изпълнители.

Uber заяви, че 10 000 шофьори рискуват да загубят работата си в резултат на плановете на правителството.

По думите на говорителя на Uber това е първият път, в който компанията спира работа, за да подкрепи протест на своите шофьори. Досега тя се дистанцираше от подобни прояви, въпреки че миналата седмица изпрати имейли до шофьорите си да се включат в стачката, допълва The Verge. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
ceneto
преди 8 години
вече не, защото българската съдебна система работи с такава скорост, че юбер не могат да си планират бюджета - не могат да определят, колко още години ще трябва да плащат тия пропуснати ползи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
mapto
преди 8 години
Вярно ли е, че и в България Uber ежемесечно плаща част от "пропуснатите ползи" на бившите си шофьори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още