IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UberPop спря работа във Франция

Причината за решението са редицата проблеми, които компанията срещна в страната

16:41 | 03.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber Technologies спря своята услуга за превоз на пътници UberPop във Франция, след като се сблъска с редица трудности в страната, включително сблъсъци с таксиметровите шофьори, напрежение в отношенията с правителството и арести на топ мениджъри на компанията, пише Bloomberg.

UberPop беше спряна в 20 ч. местно време, за да защити шофьорите и да успокои страстите от напрежението, възникнало с френското правителство, твърди говорителят на Uber във Франция Томас Майстер.

Законови и политически препятствия спъват базираната в Сан Франциско компания Uber във Франция. По-рано тази седмица на ръководителя на операциите ѝ във Франция Тибо Симпал и генералния мениджър на Uber за Западна Европа Пиер-Димитри Гор-Коти им бе наредено да се явят пред съда през септември, за да отговорят на обвиненията в измама и незаконна дейност на фирмата. Това се случи, след като двамата бяха задържани от полицията.

Арестите се състояха, след като миналата седмица беше организиран протест на таксиметровите шофьори, обявили се срещу евтината услуга UberPop. Френският президент Франсоа Оланд заяви тогава, че UberPop “трябва да бъде спряна и обявена за незаконна”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още