IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна тества електронен прием на ученици

Платформата е изпробвана в едно училище и предстоят тестове във второ

14:37 | 25.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Варненското поделение на „Информационно обслужване“ АД стартира собствена система за електронен прием на ученици, съобщава Министерство на транспорта.

Тестването на системата е осъществено на 20-и май в Основно училище „П.Р. Славейков“, като в първите три минути са подадени 11 електронни заявления. До 23-ата минута са регистрирани общо 100 кандидати. Броят на заявленията е достигнал 250 на 21-ви май, а на място в училището са подадени само две заявления.

Предстои тестване на системата за електронен прием и в VII СОУ „Найден Геров“ във Варна, като класиранията за прием в първи клас ще се извършват през същата система на 3-и юни тази година.

Платформата се състои от три модула, първият от които е публичен и е предназначен за родители. В приложението е включена нормативна уредба, райониране, заявление за прием – онлайн регистрация и формуляр за изтегляне, график, информация за регистрираните кандидати, резултати от класиране, въпроси и отговори, както и родителски профил. След като регистрира заявление всеки родител получава собствена парола за достъп до своя профил. В него вижда статуса и историята на заявката си.

Вторият модул е насочен към служителите в училището, защото осигурява регистрация и редакция на заявленията. Освен това дава възможност за потвърждаване на приема и анулиране на заявленията. Този панел предлага възможности за качване на новини, нормативна уредба и на въпроси и отговори.

Третият модул е за класиране и се ползва от директора на училището. Задачата на тази част от системата е да класира, да генерира автоматизирани справки за класираните деца и да създава списък с чакащи.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още