IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидентът на Google подобри рекорда на скок с парашут на Феликс Баумгартен

57-годишният Алън Юстейс скочи от височина 41 425 метра

14:16 | 25.10.14 г.
Вицепрезидентът на Google подобри рекорда на скок с парашут на Феликс Баумгартен

Вицепрезидентът на технологичната корпорация Google е подобрил рекорда на скок с парашут на Феликс Баумгартен от 14 октомври 2012 г., съобщава вестник The New York Times (NYT). 57-годишният Алън Юстейс е скочил от височина 41 425 метра.

Алън Юстейс е бил облечен в специален костюм за астронавти, снабден със система за поддържане на живота на огромната височина и оцеляване при свръхзвукова скорост. Падането му е продължило 15 минути, а според NYT в определен момент скоростта му на падане е надхвърлила 1 323 км/ч. Зрители на земята пък са чули характерния тътен от преминаването на звуковата бариера.

Изданието съобщава, че Юстейс, който е вицепрезидент на Google, е отказал корпорацията да му помага, защото не искал скокът му да се превръща в реклама, както и да се повтори шумотевицата от скока на Феликс Баумгартнер.

За разлика от Баумгартнер, американецът не е изпозвал капсула като гондола, окачена под хелиевия балон, а е бил закачен сам. Освобождаването е станало с малко експлозивно устройство, а приземяването е станало на над 110 км от мястото на старта.

Юстеис определи скока като невероятно изживяване, което спира дъха от емоция.

Още интересни новини може намерите в сайта на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още