IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube нае бивш директор на MTV

Компанията се нуждае от специално съдържание, с което да се конкурира с гиганти като Amazon

18:41 | 23.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

YouTube обяви, че е назначила бившия директор на MTV Сюзън Даниелс, която се присъединява към компанията, за да работи по създаването на оригинално онлайн съдържание, предава Ройтерс.

Даниелс ще управлява YouTube Originals и ще контролира продукцията, обяви сайтът за видео споделяне.

Тя ще се присъедини като вицепрезидент на YouTube Originals и ще отговаря пряко пред Робърт Кинкъл, който е ръководител съдържание и бизнес операции в YouTube.

Конкурентите на YouTube – Netflix и Amazon.com, стават все по-агресивни в производството на оригинални онлайн сериали и независими нискобюджетни филми, докато традиционните медии страдат от намаляването на аудиторията и спада в рекламните приходи.

По-рано тази година Amazon обяви плановете си да създава близо 12 филма годишно, които ще са с бюджети между 5 и 25 млн. долара. Това беше обявено скоро след като компанията за електронна търговия сключи договор с режисьора Уди Алън за създаването на телевизионен сериал.

Google купи YouTube през 2006 г. за 1,65 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още