IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 хил. лири за гледка към кралската сватба

Фантастични цени искат собствениците на балкони и прозорци, разположени около маршрута на кралската сватба в Лондон

12:53 | 29.03.11 г.
100 хил. лири за гледка към кралската сватба

Кралската сватба, макар че тепърва предстои, вече се превърна в най-важното събитие на годината във Великобритания. Организацията покрай нея засяга мнозина, и то не само членовете на кралското семейство. Заради засиления интерес към събитието и хилядите, дори милиони гости на Лондон, които се очаква да пристигнат около 29 април, икономиката на Великобритания очаква приток в размер на милиони лири.

Не само производителите на сувенири, хотелиерите и ресторантьорите обаче могат да се радват на нарасналия туристопоток. Облага ще получат и онези, които имат късмета или далновидността да живеят или притежават собственост в близост до мястото, където ще се проведе самата церемония и ще мине кортежът на кралската сватба.

Покриви, балкони и офиси с хубав изглед към местата, по който ще премине сватбеният кортеж на принц Уилям и Кейт Мидълтън се дават под наем на фантастични цени, пише вестник Daily Express.

Щастливците, които ще могат да ги наемат, ще се наслаждават на несравнима гледка, далеч от блъсканицата на тълпата. Те ще бъдат на една ръка разстояние от каляската, която ще отведе внука на Елизабет Втора и избраницата му до Бъкингамския дворец след венчалната церемония в Уестминстърското абатство.

Щастливите собственици по маршрута на кортежа смятат да направят добри пари от събитието, предвидено за 29 април.

Най-високият наем, поискан досега, е от 100 хил. британски лири.

Готическа сграда от 19-и век предлага за тази цена 9 луксозни стаи и четири балкона. Тя е разположена в непосредствена близост до Уестминстърското абатство с изглед към западния му вход.

Наемателите с тлъсти портфейли ще могат да се насладят на кралския мотоциклетен ескорт и на пристигането на Кейт в черен Rolls Royce.

Във Великобритания има традиция собствениците на имоти да печелят от церемонии, организирани в Уестминстърското абатство, припомня изданието. Още през 1863 г. са били давани под наем стаи с изглед за сватбата на крал Едуард VII. Но тогава цените били значително по-ниски - само 30 шилинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още