IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

300 редки китари отиват на търг

Част от тях са принадлежали на Елвис Пресли, Ерик Клептън и Тони Мотола

17:29 | 07.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Около 300 редки китари, включително такива, принадлежали на Елвис Пресли, Ерик Клептън и Един Ван Хален, ще бъда предложени на търг в Ню Йорк, пише AP.

Той е организиран от аукционната къща Guernsey's и ще се проведе на 27 февруари.

Участниците ще могат да наддават за четири китари на Ерик Клептън, две от които са с автограф. Сред лотовете е и китара с подписа на Елвис Пресли, както и няколко други принадлежности на покойния музикант. Ще бъдат предложени и инструменти на китариста, певец и автор на песни Джордж Бенсън.

Guernsey's ще зарадва феновете и с китара Gibson от 1952 г., която е направена по поръчка за покойния музикант Тони Мотола, работил със звезди от ранга на Франк Синатра, Пери Комо, Джони Матис и Розмари Клуни. Аукционната къща очаква инструментът да бъде продаден за до 100 000 долара.

Две китари, свързани с филма “Хладнокръвно” по едноименния роман на Труман Капоти, също ще са сред лотовете. Едната от тях е използвана от актьора Робърт Блейк, а другата е собственост на самия Пери Едуарт Смит. Китарите се предлагат като един лот и са с оценка между 150 000 и 2000 долара.

Китара Charvel в жълто и черно, направена по поръчка за Еди Ван Хален през 80-те години на миналия век, се очаква да бъде продадена за сума между 60 000 и 80 000 долара.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още