IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas продаде подразделението си за официални обувки

Компанията се концентрира върху своите спортни стоки

21:45 | 23.01.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Adidas продаде подразделението си Rockport за 280 млн. долара на нова компания, създадена от Berkshire Partners и New Balance. Ходът ще позволи на групата да се фокусира повече върху спортните си стоки, но ще окаже негативно влияние върху годишната ѝ печалба, пише Wall Street Journal.

Германската компания обяви, че нетната ѝ годишна печалба, с изключение на ефекта от сделката и спада в стойността на руския ѝ бизнес с 80 млн. евро, е оправдала очакванията, достигайки близо 650 млн. долара.

Продажбите на групата за 2014 г. са се увеличили с 6 на сто след коригиране на валутните колебания и продажбата на Rockport. Компанията трябва да обяви финансовите си резултати за цялата година на 5-и март.

Adidas искаше да продаде подразделението, което произвежда официални обувки, тъй като цели да се фокусира върху спортните си стоки. Продажбата, която се очаква да бъде финализирана по-късно тази година, ще намали печалбата с двуцифрена сума в милиони евро, твърдят от компанията.

Adidas придоби Rockport през 2006 г., когато купи Reebok, но твърди, че брандът не отговаря на нейната спортно ориентирана стратегия.

През първите девет месеца на 2014 г. продажбите на Rockport се увеличиха с 5 на сто.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още