IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на GoPro се изстреляха с 13% след впечатляващи финансови резултати

Производителят на видео камери се върна към печалбата и изненада приятно с приходите от продажби и прогнозата за четвъртото тримесечие

15:13 | 01.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на GoPro се изстреляха, след като производителят на видео камери с висока резолюция, предназначени основно за заснемане на екстремни преживявания, се върна към печалбата и изненада приятно с приходите от продажби, предава MarketWatch.

Вторият отчет на GoPro като публична компания показва, че за периода от юли до септември нетната печалба възлиза на 14,6 млн. долара, или 10 цента на акция, спрямо загубата за 1,1 млн. долара, или 1 цент на акция, отчетена преди година. Изгладената печалба на акция пък е 12 цента.

Приходите от продажби скачат с 46% до 280 млн. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба на акция от 8 цента при приходи за 266 млн. долара. Освен това компанията увеличава целта за приходите през финалното тримесечие на годината.

В последния търговски ден за октомври акциите на GoPro се изстреляха с 12,97%, за да затворят при цена от 77,10 долара за брой. Книжата почти утроиха стойността си в сравнение с емисионната цена от 24 долара за брой при първичното публично предлагане . Въпреки това акциите поевтиняват с близо 30% от върха, отчетен на 7 октомври, а именно - 93,85 долара за брой.

Цитирайки данни на NPD Group, от компанията посочват, че през септември в САЩ в сегмента за камери и записващи устройства три от продуктите на GoPro са били най-продаваните, като в топ 10 на подобните продукти GoPro попада със седем свои. Търсенето нараства заради новия модел Hero4, който излезе на пазара, посочват от MarketWatch.

Производителят на камери прогнозира, че през четвъртото тримесечие приходите от продажби ще варират от 550 млн. до 580 млн. долара, като могат да се удвоят спрямо приходите, отчетени през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още