IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Remy Cointreau скочиха с 10% след по-добри от очакванията продажби

Доброто представяне се дължи на ръст на доставките на коняка Remy Martin преди Китайската Нова година

12:07 | 19.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Цената на акциите на Remy Cointreau отчита най-голямото си повишение от две години, след като френският производител на коняк отчете продажби за третото тримесечие над оценките на анализаторите заради ръст на доставките на коняка Remy Martin преди Китайската Нова година, съобщава Bloomberg.

Акциите поскъпнаха с 10% до 90 евро за брой в Париж – най-стръмния ръст в рамките на търговията от април 2014 г. Приходите от подразделението, произвеждащо Remy Martin, са нараснали с 22% на органична база през трите месеца до края на декември. Анализаторите очакваха повишение от 8,8%. Общите продажби са се увеличили с 9% на същата база до 298,4 млн. евро, което е над консенсусната оценка от 4,2%.

„Печалбата със сигурност е впечатляваща“, казва Джонатан Файф, анализатор в Mirabaud, в свой коментар.

Китайските търговци на дребно трупат запаси от коняк, подготвяйки се за Китайската Нова година, която е в края на този месец. Продажбите на този пазар постепенно се подобряват, слагайки край на спада в резултат на петгодишната антикорупционна кампания. Производителят на уискито Bruichladdich се присъединява към други снабдители на луксозни стоки, като модната къща Burberry Group и собственика на Cartier Richemont, които отчитат възстановяване на търсенето в Китай.

Без влиянието на развитията около Китайската Нова година ръстът на продажбите на Remy Martin би бил 19%, пише Жан Латзелтър, анализатор в Exane BNP Paribas, в коментар. Извън Китай компанията заяви, че продажбите на коняк в Русия се завръщат към „стабилен растеж“, а в САЩ се наблюдава „силна инерция“.

Базираната в Париж компания потвърди и прогнозата си за растеж на годишната си оперативна печалба, без да се отчитат валутните ефекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още