IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon организира трудова борса за 50 хил. свободни позиции

Компанията търси кадри в логистичната сфера преди началото на подготовката за празничния сезон

14:52 | 26.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гигантът в онлайн търговията Amazon ще бъде домакин на огромна по своите размери трудова борса през следващия месец в опит да намери кадри за 50 хил. свободни позиции, съобщава Wall Street Journal.

Събитието ще се проведе на 2 август на няколко различни локации в САЩ, включително и в 10 от складовете на компанията, като част от обещанието на търговеца да наеме нови 130 хил. служители на пълно и непълно работно време.

Така работнта сила на Amazon ще набъбне до около 300 хил. служители в сравнение с 30 хил. през 2011 г.

Компанията се нуждае от кадри в сферата на логистиката - сектор, който страда от недостиг на квалифицирани служители. Търговците на дребно и логистичните компании ще се сблъскат с още по-сериозен проблем, когато започнат да се подготвят за празничния сезон, за който наемането на допълнително хора започва още през септември.

Amazon разчита на конкурентни заплати, осигуровки и различни социални програми, включително и заплащане на обучението при допълнителна квалификация.

Близо 40 хил. от работните места са на пълен работен ден в складовете на компанията. За някои от позициите работа ще се започне още от следващия месец. Повече от останалите служители работят на непълно работно време в над 30 сортировчъни центрове на Amazon.

Стартовите заплати варират в зависимост от местоположението. Например, на позиция на пълно работно време началното заплащане е между 13 и 14 долара на час в Балтимор, докато за подобна работа в Тампа, Флорида, заплащането е около 11 долара на час.

„Заплатите растат бързо в логистичната индустрия, тъй като компаниите се конкурират за работници“, обясни Брайън Дивайн, старши вицепрезидент на ProLogistix, една от най-големите логистични компании в САЩ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още