IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Артефакти, свързани с американски гангстери, бяха продадени на търг

Общата им стойност достигна над 100 хил. долара

14:15 | 25.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Артефакти, свързани с някои от най-известните гангстери в САЩ, са продадени на търг за над 100 хил. долара, предаде AFP.

Сред най-впечатляващите лотове на аукциона се нареди джобен часовник с украса от диаманти, принадлежал на Ал Капоне. Той е произведен през 20-те години на миналия век в Чикаго.

Сред другите отличителни лотове е ръкопис на музикална композиция, която той е написал в затвора Алкатрас през 30-те години, посочват от аукционната къща RR Auction.

Часовникът е достигнал най-висока цена на търга - 84 375 долара, като купувачът му е пожелал да остане анонимен. Музикалната композиция пък е намерила купувач за 18 750 долара.

Вицепрезидентът на RR Auction Боби Ливингстън коментира, че не е изненадан от продажбата на лота, свързан с човек, който е по-известен в света на организираната престъпност, отколкото със своя музикален талант.

"Музикалният артефакт хвърля светлина какъв всъщност е бил въпросният човек”, посочва той. “Облагородява го и показва, че той е имал въображение и се е отличавал с креативност. Тези хора са талантливи, но за съжаление използват таланта си за осъществяване на престъпните си намерения."

С тези думи Ливингстън визира не само Ал Капоне, но и прочутата двойка Бони и Клайд. Писмото, написано от Бони Паркър и подписано от Клайд Бароу точно преди смъртта им, е продадено на търг за 16 250 долара. Сребърен пръстен с формата на триглава змия, носен от Паркър, пък е купен за 25 хил. долара.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още