IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barnes & Noble си избра нов главен изпълнителен директор

Начело на компанията застава експертът в търговията на дребно Роналд Боард

17:38 | 03.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Barnes & Noble обяви ветерана в търговията на дребно Роналд Боар за своя нов главен изпълнителен директор, пише Wall Street Journal. Според изданието този ход показва, че веригата книжарници, която се сблъсква с редица проблеми, планира да продължи да разширява продуктовата си гама с подаръци, играчки, електроника и други продукти, търсейки възможност за растеж.

Боар не е опитен книжар, но има богат опит в търговията на дребно. Той е работил в редица фирми, в това число и в доста тежки за тях времена. В момента той е топ мениджър в Sears Canada, а преди това е бил на ключови позиции в Brookstone, Toys “R”Us и Best Buy.

Бизнесът, който той сега поема, се сблъсква с редица проблеми. Barnes & Noble се бори с големите загуби на подразделението си Nook, със спада в общите приходи на компанията на фона на затварянето на магазини, както и увеличаването на конкуренцията с Amazon.com и други онлайн търговци. През август компанията обяви, че планира да раздели своите магазини в колежите в отделна публична компания, наречена Barnes & Noble Education.

Сегашният главен изпълнителен директор на Barnes & Noble Майкъл Хюсби ще се присъедини към този бизнес като изпълнителен председател. След разделянето подразделението Nook ще остане с обикновените магазини на компанията, както и онлайн бизнеса.

Боар ще поеме новия си пост на 8 септември. Като се има предвид досегашния му опит, той ще положи усилия да диверсифицира дейността на компанията отвъд книгите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още