IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барселона ще рекламира Qatar Airways

Историческата сделка ще носи на каталунците по 45 млн. евро на година

22:02 | 04.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Главният изпълнителен директор на Qatar Airways Акбарал ал Бейкр получава подарък от Сандро Росел <em>(вдясно)</em> по време на церемонията. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Qatar Airways Акбарал ал Бейкр получава подарък от Сандро Росел (вдясно) по време на церемонията. Снимка: Ройтерс

За първи път в своята 113-годишна история най-успешният футболен клуб в последните четири години "Барселона" ще носи името на комерсиален спонсор на фланелките си. През следващия сезон там ще се появи логото на авиокомпанията Qatar Airways. Авиокомпанията ще замени сегашния надпис – на благотворителната фондация Qatar Foundation, от 1-и юли 2013 г.

Историческата сделка, обявена днес от президента на клуба Сандро Росел, ще носи на каталунците по 45 млн. евро на година.  

„Радваме се на сътрудничеството с Qatar Airways“, заяви президентът Росел. "Барселона" и Qatar Airways споделят много ценности и еднa от тях е търсенето на високи постижения. Ние имаме много привърженици, а Qatar Airways има много клиенти. Тази сделка е добра за нашия клуб, за нашия град и за нашата страна", заяви още Росел. 

"Барселона" е изцяло собственост на своите привърженици, които избират президенти и гласуват ключовите решения, свързани с бъдещата посока на клуба. През 2003 г. каталунците отхвърлиха предложение за спонсорство от букмейкърска компания, тъй като това не съответства на философията им. Притиснати от финансовата криза, която засегна сериозно Испания, през септември 2011 г.  90% от членовете на клуба одобриха сделката с Qatar Foundation.  

Освен това испанците може да приберат допълнителни премии, обвързани с футболните успехи. При титла в Шампионската лига в касите на клуба например ще се влеят допълнително 5 млн. евро.  

На обратната страна на трикото „Барселона“ ще продължи да носи логото на UNICEF.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още