IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони продава Италия на италианците в рекламен клип

Италианският министър председател ще се опита да накара хората да похарчат парите си за почивка в Италия, вместо в чужбина

12:39 | 08.07.10 г.
Предстои да се разбере дали усмивката на Берлускони ще е достатъчно убедителна, за да спре италианците да пътуват в чужбина по време на отпуските си. Снимка: Gobierno De Espana
Предстои да се разбере дали усмивката на Берлускони ще е достатъчно убедителна, за да спре италианците да пътуват в чужбина по време на отпуските си. Снимка: Gobierno De Espana

Опознай станата, за да я обикнеш – с това мото за първи път в историята на Италия министър-председател се появява в клип по телевизията, за да поощри хората да не харчат парите си за почивка в чужбина.

Рекламният клип „Вълшебна Италия“, с участието на Силвио Берлускони, е с продължителност 30 секунди и е създаден от министерството на туризма, съобщава Ройтерс.

На фона на снимки от морета, залези и мостове, известни забележителности и художествени експонати Берлускони, който освен политик е и предприемач, застрахователен и медиен магнат, прави онова, с което се е занимавал преди да навлезе в държавната власт – продава. Този път – страната си.

Инициативата идва седмици, след като правителството на Берлускони оряза бюджета с 25 млрд. евро и съкрати разходите за общините, както и замрази заплатите в публичния сектор. В резултат в страната се надигнаха протести, а репутацията на политика спадна.

Имайки предвид ниския му рейтинг, е спорно дали рекламният клип ще постигне поставените цели да накара италианците да се вслушат в думите на министър-председателя и да предпочетат родната си страна пред почивките в чужбина.

„Това, което виждате, е вашата Италия, уникална страна за ски, море, слънце, но и история, култура и изкуство“, разказва Берлускони над снимките. „Това е изключителна страна, която трябва да преоткриете. Използвайте почивката си, за да опознаете Италия по-добре, вашата вълшебна Италия“.

През 2009 г. по данни на централната банка италианците са похарчили повече от 13 млрд. евро за пътувания извън страната, посочва изданието FoxNews. Предвид сумата от 14 млрд. евро, която се очаква италианците да похарчат за ваканциите си в чужбина тази година, съвсем не е чудно, че от министерството са се обърнали към Берлускони за съдействие. Дори и малка част от тези пари биха помогнали на страната, ако останат в нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още