IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони води преговори за продажбата на дял от АК Милан

Потенциалният купувач е група, водена от тайландския инвеститор Бий Таечабол

09:29 | 03.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Силвио Берлускони. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Силвио Берлускони. Снимка: архив Ройтерс

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони води преговори за продажбата на клуб АК Милан, който е седемкратен европейски шампион по футбол. Преговорите се осъществяват с група, водена от тайландския инвеститор Бий Таечабол, пише Bloomberg.

Контролът над АК Милан ще остане в ръцете на Берлускони и неговата холдингова компания Fininvest SpA, сочи изявление, направено от компанията. Според него предстои да бъдат уточнени редица детайли по сделката.

Таечабол направи отделно изявление, в което обяви, че е достигнал до “принципно споразумение” с Fininvest да купи дял в AK Milan и в момента води ексклузивни преговори за покупката.

“Нашите финансови партньори са твърдо зад нас и нямаме търпение сделката да бъде сключена”, коментира Таечабол. Той допълва, че наличието на партньор като Doyen Sports ще “е несъмнено основен актив” за компанията му в бъдеще.

Берлускони, който е милиардер и три пъти е бил премиер на Италия, купи отбора, чието официално име е Associazione Calcio Milan, през 1986 г. Той е почетен президент на клуба, а дъщеря му Барбара се присъедини към борда през 2011 г. 

Клубът е оценен на 856 млн. долара, обяви през май 2014 г. Forbes.

През март миналата година Bloomberg News обяви, че AC Milan обмисля подобна сделка и Lazard е изпратила документи с предложения до потенциални купувачи.

Таечабол се специализира в частни капиталови инвестиции в листнати на борсата компании чрез Thai Prime, която показва интерес в няколко сектора, включително финансовите услуги, строителството, имотите и спорта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още