IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес съвети от филмите, номинирани за Оскар

Един по-различен поглед върху номинациите за Оскар от УниКредит Булбанк

14:29 | 21.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Освен средство за разтуха и почивка, филмите могат да бъдат и полезни. Те показват различни човешки качества, които могат да ни бъдат полезни, когато имаме собствен бизнес или искаме да се издигнем в службата. В свой материал от поредицата „Финанси за нефинансисти“ УниКредит Булбанк ни представя нестандартен прочит на лентите, номинирани в категорията „Най-добър филм“.

Церемонията по връчването на Оскарите ще се проведе на 26 февруари, а за престижната статуетка ще се състезават 9 филма.

„Прегради“

Тази лента ни учи, че не трябва да позволяваме страхът от провала да ни пречи. В бизнеса и в живота всеки е имал своите провали, но това не значи, че трябва да ни влияят.

Заради пропуск Тони Максън (Дензъл Уошингтън) не успява да стане професионален бейзболист. Това го прави несигурен и белязва и живота на най-близките му хора, сред които са двамата му сина – Лион (Ръсел Хорнби) и Кори (Джован Адепо).

„Възражение по съвест“

Тук основната поука е, че работата в екип помага и в най-трудните ситуации. В живота и в бизнеса няма как да се справим сами.

Във филма редник Дос (Андрю Гарфилд) е пацифист, на когото се налага да отиде на война. В битките той се впуска без оръжие и целта му е единствено да спасява животи.

„Първи контакт“

Лентата показва колко е важно да станем експерти в работата си. Според популярна теория, за да се случи това, трябва да отделим на дадена област 10 000 часа (1250 работни дни по 8 часа).

Във филма мистериозни космически обекти кацат на различни места по целия свят. Правителството на САЩ събира елитен екип, начело с лингвиста Луиз Банкс (Ейми Адамс). Нейната цел е да разгадае езика на извънземните или цялата планета може да загине.

„На всяка цена“

Поуката тук е да не изпълняваме целите си на всяка цена. Понякога трябва да се примирим, че може би няма да стане, както сме искали.

Във филма двама братя Тоби (Крис Пайн) и Танър (Бен Фостър) правят поредица от банкови обири, за да съберат парите, необходими да спасят семейната им ферма. Междувременно застаряващият шериф (Джеф Бриджис) проследява обирите, опитвайки се да залови виновните.

„Скрити фигури“

Лентата ни учи, че не бива да подценяваме хората. Без значение дали е колега или някой конкурент, винаги помнете, че хората могат да имат таланти, които просто не сме забелязали.

Във филма три афроамерикански жени прекрачват расовите предразсъдъци и решават математическа формула, която изпраща астронавт в орбитата около Земята.

„La La Land“

Тази лента предизвика голям фурор с появяването си. Филмът ни учи, че трудни избори винаги ще има. Миа (Ема Стоун) е млада барманка, която мечтае да стане актриса, а Себастиан (Райън Гослинг) е пианист с мечта да открие собствено заведение. Двамата се влюбват, но малко след това трябва да вземат решение, което променя целия им живот.

„Лъв: Стъпки към дома“

Този филм показва, че семейството е важно. Както и да се развие животът или бизнесът ви, винаги ще усещате празнина, ако най-близките ви хора не са до вас. Намирайте време за тях, каквото и да ви коства. Лентата е по истинска история и проследява живота на Сару, който на 5-годишна възраст попада във влак, който го отвежда на хиляди километри далеч от дома и семейството му. Той е осиновен от австралийско семейство и години по-късно поема пътя към родния си дом с помощта на Google Earth и спомените си.

„Манчестър до морето“

Основната поука от филма е да очакваме неочакваното. Понякога в живота и в бизнеса се случват обрати, които не можем да предвидим и ни карат да започнем отначало. Няма как да сме подготвени, но ние избираме как да се справим.
Във филма единият от двама братя умира и другият се връща в родния си град, за да уреди погребението, да разбере какво се е случвало в последно време и да стане настойник на племенника си. Следват неочаквани обрати.

„Лунна светлина“

Тази лента показва, че винаги трябва да имаме цел. Трябва да знаем какво искаме от живота си или как искаме да се развие бизнесът ни. Това е тъжна история за един млад мъж, който се опитва да открие кой всъщност е той самият и никога не се отказва да намери себе си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още