IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Burberry предупреди за загуба на приходи заради валутните курсове

Модната къща се подготвя за спад на печалбата от около 55 млн. лири и свиване на оперативния марж

10:37 | 10.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската модна къща Burberry предупреди, че ако валутните курсове се задържат на текущите си нива, това може да се отрази негативно на печалбата на компанията, съобщава CNBC.

Компанията отбеляза ръст от 12% на продажбите си на дребно през първото тримесечие от фискалната година, приключващо през юни, но заяви, че ако сегашните валутни курсове се запазят това ще намали печалбата ѝ с около 55 млн. британски лири и ще свие оперативния марж до около 16% от 17,5%.

Burberry добави, че очаква приходите ѝ в Япония да останат непроменени при стабилния валутен курс, но прогнозира приходите от лицензи да бъдат съкратени с около 10 млн. лири заради движението на курса лира/йенa.

Общите приходи по цени на едро се очаква също да останат непроменени до края на септември при стабилен валутен курс, но приходите от процедурите по разкрасяване би трябвало да нараснат с около 25% през настоящата фискална година, при положение че валутните курсове не се променят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още