IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска марка взе приз за иновативно бебешко облекло в Кьолн

Серията Angel Baby получи голямата награда за революционна технология в помощ на недоносени бебета и деца с чувствителна кожа

13:48 | 19.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Baby Bulgaria Facebook Page</em></p>

Снимка: Angel Baby Bulgaria Facebook Page

Българска марка получи голямата награда за иновация в конкурса за бебешки и детски продукти “Kind und Jugend Innovation Award” в Кьолн, съобщи Германо-българската индустриално-търговска камара, която е официален представител на Кьолнския панаир в България.

Angel Baby взема приза за създаването на дрешки с революционна технология, която помага на недоносените бебета и децата с чувствителна кожа, и с атопичен дерматит, да се чустват по-добре.

Сред критериите за номиниране на марките са продуктите да са иновативни, да допринасят за справянето с някакъв проблем, да правят живота на децата по-лесен и да са безопасни за тяхното здраве.

Вдъхновени от историята на двегодишно дете от Полша, Десислава Янкова и Димитър Тонов, мениджъри на компанията, посвещават около година на създаването на иновативната серия продукти.

„Това е безспорен успех не само за Angel Baby, но и за цялата текстилна индустрия, насочена към най-малките потребители. Този бранш не помни подобно иновативно и в същото време хуманно развитие в последните 20 години. За пръв път българска компания от сектора бива отличена с подобна награда“, каза Илия Тодоров, представител на Кьолнския панаир в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
dzk
преди 6 години
какви са тези чували?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още