IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарли Шийн заведе дело за 100 млн. долара срещу Warner Bros

Освен компанията, страна по делото е и продуцента Чък Лори, който е уволнил звездата и е свалил от екран осем епизода от сериала „Двама мъже и половина“

13:03 | 11.03.11 г. 1
Чарли Шийн заведе дело за 100 млн. долара срещу Warner Bros

Актьорът Чарли Шийн е завел дело за 100 млн. долара срещу Warner Bros и продуцента Чък Лори, след като на 7 март бе уволнен от сериала "Двама мъже и половина", предадоха световните информационни агенции.

45-годишният Шийн бе уволнен от продукцията след поредицата скандали, в които се забърка, и заради "опасното му саморазрушително поведение" и острите му нападки през последните седмици срещу шоуто и продуцентите.

Чарли Шийн е завел делото в съда в Лос Анджелис от своя страна и от страна на екипа. Той ще иска заплащане за отменените осем епизода на "Двама мъже и половина" както за себе си, така и за членовете на екипа. Актьорът твърди, че студиото и Лори отдавна са планирали да прекратят шоуто, за да се концентрират върху други проекти, и че са използвали скандалното му поведение като извинение.

Шийн посочва, че миналата година договорът му е бил подновен без проблем, въпреки че е бил обвиняем за посегателство над съпругата си и е бил в клиника за рехабилитация, а впоследствие е признат за виновен и осъден на пробация. Сега обаче, когато си е позволил да критикува продуцентите, е взето решение да бъде уволнен.

"Чък Лори, един от най-богатите хора в телевизията, се смята за толкова влиятелен и могъщ, че едностранно решава да лиши преданите си служители от средства, за да обслужва собствените си его и интереси", се казва в подадената жалба.

За сериала "Двама мъже и половина" работят около 200 души, отбелязва Ройтерс.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
troika
преди 13 години
Яко шоу! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още