IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветни пътеки ще ориентират пътниците на Летище София към градския транспорт

Целта е да бъдат спрени некоректните практики на таксиметрови превозвачи

16:24 | 30.07.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Летище София</em></p>

Снимка: Летище София

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на Летище София при придвижването им към транспортните връзки на столицата. Целта е да бъдат ограничени случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестни таксиметрови превозвачи в района на аерогарата.

Трите пътеки са маркирани в различни цветове и с различно графично изображение. Те ще насочват пътниците към транспортното средство, което ще използват.

Жълтият цвят обозначава пътеката, водеща до мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с който „Летище София“ ЕАД има сключен договор. Тази практика се използва в много страни с цел свеждане до минимум на нерегламентираната дейност на някои таксита.

В синьо е оцветена пътеката, водеща до метрото, а разстоянието до автобусната спирка е маркирано в червено. Автобусните линии №84 и №384 оперират по маршрута с целодневно разписание.

Според аеропорта световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пристигащите пътници и ги улеснят при избора им на транспорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още