IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Бекъм става дизайнер на H&M

Всяка година футболистът ще изкарва нова линия с бельо за шведската компания

17:25 | 29.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Бекъм ще се опита да се наложи и като моден дизайнер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бекъм ще се опита да се наложи и като моден дизайнер. Снимка: Ройтерс

Допълнителната квалификация е особено важна в случай, че решите да смените професията си. Това важи в голяма степен и за спортистите, които все някога, заради възрастови ограничения, трябва да обърнат гръб на професионалния спорт и да намерят друго поприще.

Британската футболна звезда Дейвид Бекъм, който вече е на 36 години, може би е намерил своето ново призвание - той ще се опита да стане водещ дизайнер в света на модата.

През февруари 2012 г., навръх Деня на Свети Валентин, ще бъде представена модната линия на култовия футболист, разработена за шведската фирма за облекло H&M.

Точно на Свети Валентин бельото ще бъде пуснато в продажба в 1800 филиала на магазина в общо 40 страни. И това няма да е всичко - всяка година футболистът ще пуска нова колекция под лейбъла „David Beckham“.

"Миналата година създадохме с моя екип моделите от колекцията и съм много доволен от постигнатите резултати, споделя Бекъм в прессъобщение. В лицето на "H&M" ние открихме идеалния партньор, който ще ни помогне в световната дистрибуция."

Главната дизайнерка на шведската компания Ан-Софи Юхансон не спести суперлативи за бившия капитан на националния отбор на Англия. Тя го нарече "истинска икона на спорта и модата", а сътрудничеството с него се оказало "изключително интересно".

Афинитетът на Бекъм към модата не е изненадващ. Отдавна той е възприеман като модна икона, а с прическите и постоянното сменяне на имиджа си той се грижеше за появата на нови тенденции. Що се отнася до бельото - и там Бекъм има опит.

Той и неговият партньор Саймън Фулър, създател на телевизионния песенен конкурс Idol, обявиха по-рано тази година намерението си да създадат нова марка мъжко бельо на името на спортиста, след успешното му сътрудничество с Джорджо Армани и неговата фирма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още