IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dunkin' навлиза на пазара за бутилирани студени кафе напитки

Компанията ще си партнира с Coca-Cola, за да задоволи интереса на клиентите си

22:44 | 29.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Dunkin’ Brands Group навлиза на пазара с бутилирани студени кафе напитки, възползвайки се от помощта на гиганта в областта Coca-Cola, съобщава Bloomberg.

Coca-Cola ще прави, разпространява и пласира готовите за употреба напитки, които ще бъдат продавани на първо време в САЩ от началото на следващата година, заяви базираната в Кантън, Масачузетц, Dunkin' в свое съобщение от четвъртък. Студеното кафе ще бъде продавано в хранителни и други магазини, както и в кафенетата на Dunkin' Donuts в страната.

Клиентите ни, особено по-младите, искат да имат готови за употреба студени кафе напитки Dunkin'”, заяви главният изпълнителен директор Найджъл Травис в интервю. „Това е един от най-бързо разрастващите се сегменти в индустрията с пакетирани стоки“.

Dunkin' е поредната компания, която признава потенциала на бутилираните напитки. По-рано тази година Starbucks Corp. обяви партньорство с Anheuser-Busch InBev, за да даде тласък на бутилирания си чай с марка Teavana. Тези напитки също ще бъдат на пазара от 2017 г.

Напоследък Dunkin' е изправена пред по-трудна потребителска среда на местно ниво: продажбите от разработените кафенета през второто тримесечие са се забавили до 0,5% спрямо 2% през предишния период.

Акциите на Dunkin' поевтиняха с 0,7% до 50,06 долара към обяд на борсата в Ню Йорк, а тези на Coca-Cola поевтиняха с 0,3% до 42,04 долара.

Продуктите вероятно ще бъдат разпространени в „десетки хиляди“ магазини, каза Травис, който не представи финансови детайли за споразумението със Coca-Cola.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още