IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филм на ужасите оглави боксофиса в България

"Анабел 2: Сътворение" привлече 6809 зрители за първите си три дни на голям екран у нас

09:58 | 16.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Annabelle: Creation&nbsp;Facebook page</em></p>

Снимка: Annabelle: Creation Facebook page

Продължението на печелившата в световен мащаб поредица "Заклинанието" - "Анабел 2: Сътворение" е най-гледаният филм у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. За първите три дни от премиерата му у нас филмът, създаден по сценарий на Гари Доберман, е гледан от 6 809 зрители и има 54 126 лева от билетите им.

На второ място е "Тъмната кула", създаден по книгите на Стивън Кинг. След десетте дни от премиерата му у нас филмът за стрелеца Роланд и малкия Джейк, които трябва да надвият Човека в черно, е гледан от 20 392 души и има 180 399 лева приходи.

Трети поред сред най-гледаните филми в България е "Аз, проклетникът 3". Анимацията с познатите герои Гру и миньоните разказва как те трябва да се изправят срещу злодей от 80-те години на миналия век. Продукцията е вече почти два месеца на екраните у нас и за това време е гледана от 162 414 зрители и има 1 407 312 лева приходи.

Четвърта позиция е за втората премиера от миналия уикенд - екшънът "Атомна блондинка", създаден по комиксите на Антъни Джонстън и Сам Харт. Историята с Чарлийз Терон, Джеймс Макавой и Джон Гудман за времето малко преди края на Студената война е гледана от 3 882 зрители и има 38 538 лева от билетите им.

На пето място е филмът на Люк Бесон - "Валериан и градът на хилядите планети". Грандиозната фантастика, която е определена като най-скъпата във френската киноиндустрия, е гледана вече от 34 757 зрители и има 345 514 лева от билетите им за месец на екраните у нас.

Позиция надолу се нарежда екшънът "Зад волана". Филмът с Ансел Елгорт, Кевин Спейси и Лили Джеймс за младеж - невероятен шофьор за специални криминални поръчки, който се опитва да се измъкне от това си положение, е гледан от 25 019 зрители и има 229 375 лева от билетите им за 17 дни на екраните у нас.

Седмото място е за трилъра "Отвличане". Разказът с Хали Бери е за майка, чийто син е отвлечен, която не спира пред нищо в преследване на похитителите. Филмът е от десет дни на екраните у нас и за това време е гледан от 7 138 зрители и има 58 764 лева от билетите им.

Осмо място е за военната драма "Дюнкерк". Продукцията на Кристофър Нолан за спасяването на над 330 хил. британски, френски и холандски войници от обкръжения от немските войски в началото на Втората световна война във френски град е от месец на екраните у нас и за това време е гледана от 29 270 зрители и има 266 367 лева приходи.

На девета позиция е руската анимация "Фантастичното пътешествие до Оз". За 17 дни на екраните у нас тя е привлякла 8 026 зрители в кината и има 65 986 лева приходи.

Последен в боксофиса е екшънът "Спайдър-мен: Завръщане у дома". Триизмерната история е шестият поред филм за човека-паяк, който този път разказва за тийнейджърските години на Питър Паркър, а за месец и половина е гледан от 50 337 зрители и има 515 027 лева приходи от тях. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
после що им е смачкан фасона на хората в България, щот са глуппаци от първа степен за тва. Не стига, че целия филм в страната е филм на ужасите, но и просттото племе гледа и такива промивки на мозъка .... Питай ги тия в Швейцария или в Лихтенщайн що не гледат такива просстотии и то на ПЪРВО място, защот хората знаят, че това поражда подсъзнателно чувство на страх, което им пречи за развитието им като личности и хуманоиди. У нас престъпносста е в няккъв апогей от 30г. насам, много ясно то като им се наслагва, че е "нормално" да се убива нон стоп и всички низости са новото нормално, народа в цялата държава е затворен един голям 4ти километър за психично болни ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още