IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски синдикати искат съобразено със Световното по футбол работно време

Заради часовата разлика с Бразилия мачовете на Бундестима ще се играят късно вечерта

18:00 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Световното първенство по футбол ще бъде събитие, което ще прикове към екраните милиарди фенове. През тази година първенството се провежда в Бразилия и заради часовата разлика с Европа много мачове ще започват късно през нощта, дори и след полунощ.

Германците обаче не бива да бъдат лишавани от любимата си игра и емоциите, свързани с представянето на националния отбор. По тази причина и синдикални лидери в страната призоваха работното време през това лято да бъде съобразено с мачовете, пише The Local.

„Ако Германия играе мач след 22 часа, то работата на следващия ден трябва да започва по-късно“, смята Роберт Файгер, ръководител на синдикалното обединение на служители от строителството, озеленяването и инженерните специалности IGBAU.

Михаел Василиадис, синдикален лидер на IGBCE, която защитава интересите на служители в сферата на минното дело, химическата промишленост и енергетиката, допълва, че очаква обещание от работодателите, че когато е възможно, ще променят работното време, така че служителите да могат да гледат мачовете от първенството.

Промени в работното време около Световното по футбол приема и Волфганг Щайгер от консултативния съвет към Християндемократическия съюз. За него работодателите трябва да се съобразят със своите служители по време на мачовете, в които играе националният отбор.

И все пак, въпреки мачовете, през това лято в Германия ще трябва и се работи, коментира от своя страна германското издание The Local.

Още от света на футбола вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още