IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Grexit влезе в Охфордския речник

Освен евентуалното излизане от еврозоната, в онлайн изданието влезе и терминът, обозначаващ евентуалното напускане на Великобритания на ЕС - Brexit

21:59 | 28.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Макар и неосъществени плановете за излизане на Гърция от еврозоната, терминът, с който станаха известни тези мерки – Grexit, влезе в онлайн изданието на Оксфордския речник, съобщи Ройтерс.

Сред новите жаргонни думи, които са навлезли в езика през последната година са още и Brexit – евентуалното напускане на ЕС от страна на Великобритания.

В редовното си тримесечно обновяване речникът добавя и термини като wine o`clock и beer o`clock, които отбелязват най-подходящият момент да започнем да пием, както YouTuber, който описва честите посетители на You Tube.

Британското издание The Telegraph посочва, че нови думи и фрази попадат в онлайн изданието на Оксфордския речник, когато редакторите му получат независими доказателства от различни източници, за да са сигурни, че те действително се употребяват в английския език.

На първо време обаче те не влизат в хартиеното издание, докато не бъде доказана продължителната им употреба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още