IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Heineken увеличи дела си в United Breweries

Компанията инвестира 138 млн. долара в придобиването на допълнителен дял от 3,2%

17:37 | 07.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Heineken увеличи дела си в най-големия производител на бира в Индия до 42,1%, като плати 8,72 млрд. рупии (138 млн. долара) за придобиването на допълнителни акции в United Breweries, пише Bloomberg.

Придобиването на още 3,2% от подразделението на Diageo отразява доверието на холандската пивоварна в дългосрочния потенциал на индийския пазар на бира, обясни говорителят на базираната в Амстердам Heineken. Той отказва да коментира дали делът ще бъде увеличен допълнително.

Heineken укрепва връзките си с един бизнес, който разпространява нейната едноименна бира в Индия от 2011 г. насам. За подразделението на United Breweries - United Spirits, продажбата на оставащия дял в произвoдителя на бирата Kingfisher е част от плана за печалба от някои неосновни активи.

“Diageo излезе от един бизнес, който смята за второстепенен, а Heineken си набавя значителен потенциал в Индия”, твърди Хавиер Гонзалес Ластра, анализатор на Berenberg. “Всички печелят”.

По-рано тази година Heineken обяви, че печалбата ѝ за първото тримесечие е нараснала, стимулирана от продажбата на активи и от валутните изменения. За първите три месеца на тази година компанията отчете 579 млн. евро печалба, отбелязвайки значителен ръст спрямо същия период миналата година, когато тя беше 143 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още