IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хилари Клинтън е похарчила 565 млн. долара за предизборната си кампания

Разходите на опонента й Доналд Тръмп, който спечели изборите, са значително по-малки – 322 млн. долара

11:20 | 09.12.16 г.
<p>
	Хилари Клинтън. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Хилари Клинтън. Снимка: архив Ройтерс

Кандидатът за президент на Демократическата партия в САЩ Хилари Клинтън е похарчила 565 млн. долара за предизборната си кампания, съобщава Ройтерс, като се позовава на информация от избирателната комисия в страната.

Демократите загубиха вота, провел се на 8 ноември.

Кандидатът на републиканците – Доналд Тръмп, който е новоизбраният президент на САЩ, е похарчил значително по-малко – 322 млн. долара. В последните дни на кампанията разходите на Тръмп са били 94 млн. долара спрямо 132 млн. долара за щаба на Клинтън.

От данните е видно, че Доналд Тръмп е похарчил 66 млн. долара от личните си средства за кампанията, която го направи президент.

Първоначално той коментираше, че не е нужно да има скъпа кампания, но когато предварителните проучвания показаха, че изостава, бързо смени тактиката и започна да плаща за телевизионно време и реклами.

Като цяло разходите за реклама на щаба на Тръмп възлизат на 192 млн. долара, от които 85 млн. долара за онлайн реклама. Това всъщност е и най-големият разход за кампанията на републиканеца. На второ място са пътните разходи – общо 26 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още