IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Макао се е свила за пето поредно тримесечие

Най-големият хазартен център в света понася удари заради икономическото забавяне на Китай

18:16 | 30.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Икономиката на Макао се е свила за пето поредно тримесечие, след като най-големият хазартен център в света понася удари заради икономическото забавяне на Китай и правителствената кампания срещу корупцията, която подплаши играчите с високи залози, коментира Bloomberg.

Китайският град, който разчита на комарджиите за две трети от икономическото си производство, отчита спад на брутния вътрешен продукт (БВП) от 24,2% през трите месеца до септември спрямо 26,4% през второто тримесечие, показват правителствени данни, изнесени в понеделник.

Казината в бившата португалска колония се опитват да преосмислят дейността си, фокусирайки се върху туристите, вместо върху упоритите комарджии, и то докато подкрепяният от Пекин главен управител прогнозира миналия месец, че ще бъде отчетена трета поредна година на спад на индустрията.

Приходите от хазарт са потънали за 17-ти пореден месец през октомври, след като дори по-големият брой посещения по време на почивната седмица около националния празник на Китай не успя да повиши трафика към масите за залози в Макао.

Правителството в Макaо трябва да представи брутните си приходи от хазарт за ноември във вторник, като прогнозите са за спад от 31,5%, сочи медианната оценка на шестима анализатори, анкетирани от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още