IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кампания на Burger King разгневи белгийското кралско семейство

Американската верига за бързо хранене ще отвори първия си ресторант в Белгия в края на юни

12:32 | 28.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Burger King уронва престижа на белгийския крал Филип, смятат в белгийския кралски двор. Кралското семейство е разгневено от американската компания за бързо хранене във връзка кампания, призоваваща белгийците да изберат "Кой е кралят"  на специален сайт, пише ВВС.

Потребителите могат да избират между талисмана на компанията и крал Филип. Избралите кралската особа са приканени да обмислят отново своя избор с въпроса: "Сигурни ли сте? Не той пържи Вашите картофи".

Изборът на другия персонаж обаче се приема без допълнителни коментари. Своебразното допитване е отворено до 19 юни, а Burger King ще отвори своя пръв ресторант в кралството в края на юни. 

Говорител на белгийското кралско семейство коментира, че на първо място за използването на изображение на крал Филип трябва специално одобрение, а такова не е потърсено. Рекламата като цяло уронва престижа на монарха, посочват още от кралския двор.

В рекламата на Burger King не е използвана снимка на Филип, а анимация, посочва още ВВС. От компанията коментираха, че от белгийското кралско семейство не са се обърнали към тях по повод рекламата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още