IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кунг-фу Панда 3" запазва доминацията си в Северна Америка

Втори в класацията дебютира новият филм с Джордж Клуни "Аве, Цезаре!"

12:05 | 08.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Kung Fu Panda 3 Facebook page</em></p>

Снимка: Kung Fu Panda 3 Facebook page

"Кунг-фу Панда 3“ успя да надвие новия филм на Джордж Клуни, както и дебютиралата този уикенд зомби продукция с Лили Джеймс, запазвайки първото си място в боксофиса в Северна Америка за втора поредна седмица, пише Bloomberg.

Третият филм от поредицата на DreamWorks Animation генерира продажби в размер на 21 млн. долара в САЩ и Канада, посочва ComScore.

Новата комедия на Universal Pictures “Аве, Цезаре!“, дело на братята Коен, в която участва Джордж Клуни, дебютира на второ място. От своя страна „Изборът“ на Lions Gate Entertainment се класира чак на пето място. „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ се озова чак на шеста позиция.

Третото място в класацията на най-гледаните в САЩ и Канада филми остана за „Завръщането“.

Уикендът, в който се провежда Super Bowl в САЩ, обикновено е слаб за кината. Запазването на водещата позиция е добра новина за „Кунг-фу Панда 3“, който миналата седмица направи най-слабия дебют от всички филми от поредицата.

Той събра 130 млн. долара по целия свят до 4 февруари, като Китай се оказа най-големият пазар за продукцията според Box Office Mojo. Очакваше се филмът да добави още 24 млн. долара този уикенд в САЩ, сочат анализите на BoxOffice.com.

„Аве, Цезаре!“ генерира 11,4 млн. долара приходи по време на дебютния си уикенд, но не успя да изпълни очакванията на анализаторите за 12,2 млн. долара.

Филмът, в който участва Джош Бролин, получи най-добри отзиви от всички премиери тази седмица. Той се сдоби със 78% позитивни ревюта в агрегатора Rottentomatoes.com.

Романтичната драма „Изборът“, адаптирана по роман на Никълъс Спаркс, събра 6,1 млн. долара в първия си уикенд на голям екран. Прогнозата беше, че той ще събере 8 млн. долара.

„Гордост и предразсъдъци и зомбита“ дебютира с приходи от 5,2 млн. долара, което се оказа доста под очакваните от Boxoffice.com 11 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още