IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къщата от детството на Доналд Тръмп бе продадена на търг в Ню Йорк

Китайска гражданка е придобила двуетажната сграда в нюйоркския квартал Куинс за 2,14 млн. долара

09:00 | 30.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимки: JAMAICA ESTATES</p>

Снимки: JAMAICA ESTATES

Китайска гражданка е купила на търг миналата седмица къщата в Ню Йорк, в която са преминали детските години на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи вестник New York Times, цитиран от БТА.

По данни на всекидневника зад сделката стои частен юрист, специализиран в покупки на недвижими имоти в САЩ, към които интерес проявяват китайски клиенти. 

За продажбата на къщата от детските години на Тръмп преди това писа и Politico. Името на новия собственик не се съобщава. Двуетажната сграда в нюйоркския квартал Куинс има обща площ от 186 кв. м. Тя е построена от бащата на сегашния президент - Фред Тръмп - през 1940 г. 

Има пет спални и четири бани, камина и зимна градина. През 2008 г. имотът бе оценен на 782 000 долара. Миналата година, веднага след победата на Тръмп на изборите през ноември, нюйоркският агент по недвижими имоти Майкъл Дейвис го купи за 1,39 милиона долара, а сега го е продал на търга за 2,14 млн. долара. 

"Тази къща е нещо много повече от недвижим имот. Недвижими имоти с особена история се продават на търгове подобно на произведения на изкуството", каза представителят на аукционната къща Миша Хагани.

В предизборната кампания Тръмп каза, че проявява интерес да купи къщата, където е минало неговото детство. Той спомена за това в интервю за телевизия NBC през септември, но въпросът остана открит. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още