IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Live Nation зарадва инвеститорите с добър отчет

Компанията се радва на по-висока печалба от прогнозираната

21:57 | 29.07.16 г. 26
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Live Nation Entertainment обяви печалба и продажби за второто тримесечие, които надминаха очакванията, след като концертният промоутър проведе повече събития и продаде повече билети спрямо същия период миналата година, пише Wall Street Journal.

Live Nation твърди, че събитията, които е организирала през второто тримесечие, са се увеличили с 5,3% до 6677, а броят на продадените билети е скочил с 9,3% до 40,2 млн.

Приходите от концерти са нараснали с 26 на сто до 1,6 млрд. долара, а тези от бизнеса с билети са се увеличили с 23% до 443,3 млн. долара. Постъпленията от спонсорства и реклама пък се радват на 17% ръст до 95,2 млн. долара, докато тези на сегмента Artist Nation, предлагащ мениджърски услуги на музиканти, са отстъпили с 1% до 86,7 млн. долара.

Като цяло Live Nation Entertainment отчете печалба в размер на 37,7 млн. долара, или 13 цента на акция, в сравнение с 15,1 млн. долара, или 6 цента на акция година по-рано.

Приходите през тримесечието са нараснали с 23% до 2,2 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, прогнозираха печалба от 8 цента на акция и 1,9 млрд. долара приходи.

Анализаторите от Albert Fried & Co. твърдят, че Live Nation “печели от търсенето от звукозаписните компании и турнетата на изпълнителите, което помага за компенсиране на свиването на приходите от стрийминга“.

Те разкриха, че международният растеж е дал тласък на резултатите на компанията, както и че „глобалното забавяне на икономиката“ може да попречи на растежа.

Акциите на компанията загубиха 1% от стойността си през последната година, но след финала на борсовата търговия в четвъртък записаха ръст от 4,9% и се търгуваха на цена от 27 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още