IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон бе коронован за световна столица на пазаруването

Жителите и гостите на британската столица са най-големите потребители на модни стоки в света

16:22 | 23.02.11 г.
<p>Оксфорд стрийт е сред най-известните улици за шопинг в Лондон. Снимка: <i>Flickr Лиценз: </i><a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/"><i>Creative Commons</i></a></p>

Оксфорд стрийт е сред най-известните улици за шопинг в Лондон. Снимка: Flickr Лиценз: Creative Commons

Лондончани са най-големите потребители на модни стоки и харчат близо 45% повече от хората в традиционната столица на модата Париж и 59% повече от нюйоркчаните. Това показа проучване, което имаше за цел да определи в кой град по света хората харчат най-много по време на обиколките си из магазините.

Така, благодарение на милионите туристи и модните настроения у жителите на града, Лондон задмина Токио, Ню Йорк и Париж и застана начело на класацията за най-доброто шопинг място в света с годишни продажби в размер на 64,2 млрд. паунда, съобщава вестник The Telegraph. А едни от най-известните улици, които са доста посещавани заради магазините си от туристите - Оксфорд Стрийт, Бонд Стрийт и Риджънт Стрийт, със сигурност ще се окажат с още по-силна притегателна сила за гостите на Лондон.

Отношението на лондончани към модата не е видно само от имиджа на града като дом на едни от най-известните модни къщи, от филмите и снимките на жителите му. Цифрите също говорят за високите продажби и интереса от страна на хората към модните стоки. Докато британската столица отбелязва продажби в размер на 64,2 млрд. паунда за 2010 година, в Токио те са 61,4 млрд. паунда, в Ню Йорк – 47 млрд. паунда, а за Париж цифрите са 46,6 млрд. паунда.

В британската столица магазини и складове имат едни от най-големите световни търговци и производители в света. В Лондон са представени 138 от 250-те най-големи бранда в света, показва проучване на Kelkoo – портал за пазаруване, в който могат да бъдат сравнени цени, да бъдат проучени намаленията в търговските обекти, както и да се видят най-добрите цени на определена стока.

Покупките, реализирани в Лондон, Токио, Ню Йорк и Париж, представляват общо 52% от целия обем продажби, направени в 22 основни шопинг дестинации по света.

„Лондон се наложи като основна шопинг дестинация за потребители, които търсят най-доброто по отношение на пазаруването, искат да изпитат задоволство от покупките си и от самия процес на пазаруване. Конкурентите на британската столица останаха доста назад благодарение на успеха, който Лондон постигна заради качествените и количествени оферти, комбинирани с добрите резултати от продажбите, които отчасти се дължат и на милионите туристи, които годишно посещават града“, казва Крис Симпсън, маркетинг директор на Kelkoo.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още