IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозните апартаменти в Ню Йорк се радват на засилено търсене

Средната цена на кв. м площ в най-високата жилищна кула в Манхатън е над 72 500 долара

09:15 | 21.03.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така ще изглежда&nbsp;432 Park. <em>Илюстрация:&nbsp;CIM Group</em></p>

Така ще изглежда 432 Park. Илюстрация: CIM Group

Строителят на най-високата жилищна кула в Манхатън обяви, че е подписал договори за продажбата на над 1/3 от луксозните апартаменти в сградата две години преди планираното й завършване, пише Wall Street Journal.

Проектът, известен като 432 Park, е с обща офертна цена за 126-те апартамента в него от 2,7 млрд. долара. Сумата е с 13% повече спрямо юли и е най-високата в Манхатън до момента. Средната цена на кв. м площ в сградата е над 72 500 долара и е близка до историческия максимум.

Проектът, разположен на ъгъла на "Парк Авеню" и "56-а улица" е на стойност 1,2 млрд. долара и се изпълнява от инвеститора в недвижими имоти от Лос Анджелис CIM Group и нюйоркския строителен магнат Хари Маклоу.

Строителите на 432 Park получиха разрешение да започнат да продават апартаменти в сградата през юли и оттогава са повишавали цените три пъти. При завършването си през 2015 г. кулата ще се издига на височина от 425 м и ще е най-високата жилищна сграда в САЩ. Външната й фасада е покрита с 1800 стъклени прозореца, като всеки е с площ от около близо 10 кв. м.

Небостъргачът на "Парк Авеню" не е единствената луксозна жилищна сграда в Манхатън, предназначена за заможните купувачи, търсещи ексклузивни имоти в елитния квартал на Ню Йорк. Няколко пресечки на запад от него Extell Development Co. строи One57, която ще се издига на височина от 306 м.

Група инвеститори, начело с Cetrit Group, съвсем наскоро закупиха сградата на Sony Corp. за 1,1 млрд. долара и планират да превърнат част от нея в апартаменти.

Някои строители се опасяват, че в рамките на твърде кратък период от време на пазара ще се струпа прекалено голямо предлагане. Засега обаче търсенето на луксозни имоти остава силно. Extell например обяви, че е подписала договори за продажбата на около 70% от общо 92-та си апартамента на средна цена от 64 540 долара/кв. м.

Строителите на жилищни сгради в Ню Йорк обикновено започват да рекламират апартаментите години преди завършването на сградата. Купувачите в повечето случаи подписват предварителни договори и плащат депозит, който не подлежи на връщане, а останалата част от сумата се превежда след предаването на апартаментите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
johnnyBravo
преди 11 години
все едно тука е чисто... да не говорим за цените на панелките и *** съседи... честно казано предпочитам там ама не мога да си го позволя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
Разбира се, че рекламират предварително и събират депозити. Най-сладко е да се работи с чужди пари. Между другото, не съм била там, но чувам, че е много мръсен град. само един център и дотам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още