IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's се разделя с изпълнителния си директор

Веригата очаква бизнесът да е слаб през първата половина на 2015 година

12:47 | 29.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дон Томсън.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;McDonald&#39;s</em></p>

Дон Томсън. Снимка: McDonald's

Американският гигант в сферата на бързото хранене McDonald's Corp съобщи, че главният ѝ изпълнителен директор Дон Томсън се оттегля от поста си в края на февруари и ще бъде наследен от Стив Истърбрук, който в момента е бранд мениджър на компанията.

Обявлението на компанията, която тъкмо приключи една от най-трудните си години от десетилетие, повиши цената на акциите ѝ с 3% по време на следборсовата търговия в сряда.

„Не мисля, че това е голяма изненада. Може би изненадващ е моментът, но не и действието“, коментира пред Ройтерс анализаторът в Sanford Bernstein Сара Сенатор. „Това е нещо, за което хората говорят от известно време.“

Миналата седмица McDonald's отправи предупреждение, че бизнесът ще бъде слаб през първата половина на 2015 година и че ще намали годишния си бюджет за строителство до най-ниското му ниво от повече от пет години, отваряйки по-малко ресторанти на някои по-трудни пазари.

61-годишният Томсън се присъединява към компанията през 1990 г. като електроинженер и се издига до позицията президент на McDonald's за САЩ и впослествие глобален управляващ директор, преди да стане главен изпълнителен директор през юли 2012 г.

Истърбрук, който е в компанията от 1993 година, е бил президент на McDonald's за Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още