IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes набира преднина пред BMW с модела си CLA

За първите 10 месеца на годината продажбите на концерна са се повишили с 11% до 1,19 млн. леки коли и джипове

13:26 | 12.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Mercedes набира преднина пред BMW с модела си CLA

За четвърти пореден месец Mercedes-Benz набра преднина пред останалите водещи производители на луксозни автомобили - BMW и Аudi , благодарение на купето CLA, което продължава да засилва търсенето на компактните модели на германската компания, пише Bloomberg. 

Продажбите на Mercedes през октомври са нараснали с 15% спрямо същия месец миналата година до 126 421 автомобила и SUV. За сравнение при BMW и Audi ръстът е съответно с 5,4% и 6,7%.

За първите 10 месеца на годината продажбите на Mercedes са се повишили с 11% до 1,19 млн. леки коли и джипове. От BMW обявиха, че общо през октомври са продали 140 057 автомобила, а за първите 10 месеца продажбите им са се увеличили с 8,6% до 1,35 млн. бр. За Audi резултатът е 131 950 продадени автомобила през октомври и ръст със 7,5% за първите 10 мееца до 1,31 млн.

BMW, Audi и Mercedes очакват рекордни глобални продажби през 2013 г. в стремежа си да привлекат купувачи на нови модели като CLA, 4-а серия на BMW и новата версия на компактния A3 на Audi. Audi и Mercedes се опитват да изместят BMW от върха на класацията на водещите производители на луксозни автомобили в света по продажби. Целта на двете фирма е да постигнат това до края на това десетилетие.

Трите германски компании за луксозни автомобили се опитват да засилят продажбите си на развиващи се пазари извън Европа, за да компенсират шестата поредна година на спад на продажбите в индустрията в родния им регион. Освен че разширяват производството си в Китай, най-големият пазар на автомобили в света, те предприемат и стъпки да започнат да асемблират автомобили в Бразилия, за да се възползват от нарастващия брой заможни потребители в най-голямата икономика в Южна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още