IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неработещ летящ автомобил на Boeing минава под чука

Прототипът е създаден през 80-те години на миналия век

14:16 | 06.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Barrett-Jakson</em></p>

Снимка: Barrett-Jakson

Изобретяването на машина, която съчетава най-доброто от автомобилите и самолетите е цел на редица инженери. До момента подобно возило не е виждало бял свят, но търг на компанията Barrett-Jakson дава шанс за притежание на един от ранните такива прототипи.

Въпросната машина е разработка на авиогиганта Boeing, като е конструирана през 80-те години на миналия век. Изработени са общо три такива летящи коли, като само една от тях е попаднала в ръцете на колекционер.

Сега анонимният собственик е готов да се раздели с уникалния си автомобил, като се очаква наддаването да достигне суми от порядъка на приемливите 70 000 долара.

Е, летящият автомобил има един основен недостатък - не може да лети, нито да се движи по земя. Проблемът е в това, че няма двигател.

Иначе, машината на Boeing е замислена да работи с газотурбинен агрегат, като проектът е струвал на компанията общо 6 млн. долара. В крайна сметка обаче разработката е била прекратена, а проектът замразен.

Търгът ще се проведе в началото на август в САЩ.

Още снимки вижте в Automedia.bg


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още