IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият филм на Тайлър Пери оглави боксофиса в Северна Америка

Том Круз успя отново да привлече зрителите в киносалоните с новия си филм

09:54 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новият филм на режисьора Тайлър Пери “Буу! Хелоуинът на Мадеа” дебютира на челната позиция в боксофиса в САЩ и Канада този уикенд, появявайки се по кината в момент, в който огромен брой продукции се опитват да превлекат вниманието на зрителите преди Хелоуин, предава Bloomberg. 

Лентата на Пери, продуцирана от Lions Gate Entertainment, събра 27,6 млн. долара в дебютния си уикенд, сочат данни на ComScore.

На второ място се класира лентата с Том Круз “Джак Ричър: Не се връщай”, която генерира 23 млн. долара приходи за Paramount Pictures. От своя страна филмът на ужасите “Уиджа: Произхода на злото” на Universal Pictures се нареди на третата позиция. Новата комедия “Семейство Джоунс” на 20th Century Fox пък направи своя дебют на седма позиция.

“Мадеа” и “Джак Ричър” водиха оспорвана надпревара за първото място тази седмица. Въпреки че представянето на 54-годишния Том Круз в боксофиса става все по-малко предвидимо, той продължава да привлича феновете в ролята на екшън герой.

Първият филм от поредицата “Джак Ричър” излезе през 2012 г. и се класира втори в първия си уикенд по кината, а франчайзът има по-голяма популярност по света, отколкото поредицата за Мадеа. Само 29% от отзивите за филма на Пери се оказаха положителни обаче, сочат данни на уебсайта Rottentomatoes.com

Според Box Office Mojo “Буу! Хелоуинът на Мадеа” струва 20 млн. долара, като е успял да се представи по-добре от очакваното. Прогнозата за първия му уикенд беше за 17 млн. долара приходи.

“Джак Ричър: Не се връщай”, дело на филмовото подразделение на Viacom, струва 60 млн. долара според Box Office Mojo. Очакваше се лентата да се сдобие 19 млн. долара според анализаторите на BoxOfficePro.com. Продукцията събра 39% позитивни ревюта по данни на Rottentomatoes.com. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още