IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Появиха се кандидати за The Weinstein Company

Харви Уейнстейн се оттегли от борда на директорите, след като беше уволнен като главен изпълнителен директор в зората на секс скандала

15:56 | 20.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очевидно вече има кандидати за изпадналата в криза продуцентска компания The Weinstein Company. Харви Уейнстейн е заявил пред Борда на The Weinstein Company, че Лен Блаватник, милиардерът, който стои зад Access Industries, и магнатът в сферата на бизнеса със супермаркети Рон Бъркъл са показали интерес към наддаването за филмовото студио, пише Financial Times.

Уейнстейн е коментирал въпроса пред директорите на TWC в рамките на среща, провела се този вторник, когато той официално се е оттеглил от борда. Той беше уволнен като главен изпълнителен директор миналата седмица след обвинения за сексуално насилие над редица жени през последните няколко десетилетия. Звезди като Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу са сред онези, които го обвиниха.

Уейнстейн пък влезе в клиника в Аризона, за да се бори със сексуалната си зависимост.

Бордът на TWC разкри през тази седмица, че води преговори с Colony Capital, инвестиционна фирма, основана от Том Барак, за продажбата на компанията. Colony е дала средства на TWC, която понесе голям удар заради вълната от спрени проекти след скандала с Уейнстейн.

Не е ясно дали Colony ще бде изместена от друг купувач.

"Имаме няколко проекта в портфолиото на The Weinstein Company и следим ситуацията отблизо“, коментира говорителят на Yucaipa Companies на Бъркъл. Access Industries на Блаватник е отказала да коментира въпроса.

Бордът на TWC продължава да преговаря с Colony. Барак има опит във филмовия бизнес, с придобиването на Miramax, компания, основана от Харви и Боб Уейнстейн – братът и съдружник на Уейнстейн. Miramax беше продадена от Walt Disney през 2005 г. за 660 млн. долара. По-късно Барак я продаде на катарската медийна група BeIN Media.

Уейнстейн е научил първо за преговорите с Colony, когато негов приятел му е казал, че е видял информация в медиите по този въпрос, твърди източник, запознат със случая.

Същевременно Блаватник и Бъркъл са близки до Уейнстейн. Блаватник последно даде на TWC заем от 45 млн. долара, който се планира да бъде похарчен за телевизионни продукции.

В зората на скандала The Weinstein Company се бореше да оцелее, което доведе до вълна от директорски оставки и полицейски разследвания в Ню Йорк и Великобритания.

Amazon и Apple отказаха поръчките си за телевизионни сериали от студиото, а част от големите таланти са заявили пред агентите, че не искат да имат нищо общо с компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още