IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поканите за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха пуснати по факс

Кралското семейство изпраща поканите за сватбата по факс заради изискване на протокола

13:31 | 26.01.11 г.
Поканите за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха пуснати по факс

Поканите до голяма част от суверените в Европа са изпратени по факс заради изискване на протокола. Според него на държавните глави трябва да бъде пратена информация за датата на събитието по-рано от разпращането на официалните покани.

Оригиналните шедьоври обаче, каквито ще са поканите за сватбата - надписани ръчно и с позлатени елементи, ще бъдат изпратени на 1 800 гости следващия месец от кралската служба за въпросите, свързани с протокола.

Някои от гостите вече са потвърдили присъствието си на сватбата, която ще се състои на 29 април. В списъка на сигурните гости е крал Константин, бившият монарх на Гърция, съпругата му кралица Анна-Мари, както и най-големият им син – принц Павлов, съобщава вестник The Telegraph.

По думите на хората, свързани с изпълнението на протокола, именно разпращането на информация по факс е един от най-бързите и „ефективни“ начини за организиране на големи събития, колкото и неофициален и несъответстващ както на бляскавото събитие, така и на ранга на получателите, да е той.

Принц Александър от Сърбия публикува съобщение на уебсайта си, в което казва, че е „поласкан да присъства“ на церемонията.

Монарсите на Румъния, Испания, Холандия, Норвегия, Швеция, Дания и Белгия също се очаква да уважат сватбата на по-големия внук на кралица Елизабет II.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още