IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поредно доказателство, че луксът е на мода – продажбите на Gucci с 21% ръст

Акциите на френската компания PPR, собственик на марката, записват най-силния си ден за последните 18 месеца заради добрия отчет

17:47 | 27.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Поредно доказателство, че луксът е на мода – продажбите на Gucci с 21% ръст

Акциите на френската компания PPR, която притежава някои от най-известните марки в сегмента на луксозните стоки, записват най-силния си ден за последните 18 месеца. Днес те поскъпват с 6,7 на сто до 117,85 евро за брой, а причината за това са новините за добри приходи на дружеството, пише BusinessWeek.

Приходите от продължаваща дейност на компанията са нараснали с 8 на сто през третото тримесечие на годишна база, като са достигнали 3,86 млрд. евро. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за 3,79 млрд. евро.

Продажбите на луксозни стоки, без отчитане на някои придобивания и валутни изменения, се увеличават с 25 на сто.

При отделните луксозни марки PPR отчита ръст на продажбите от 21 на сто при Gucci, 39 на сто при Bottega Veneta, 35 на сто при Yvws Saint Laurent. При останалите марки от висок клас общият ръст е 22 на сто.

В същото време при онлайн магазина Redcats е отчетен спад на приходите от 5,6 на сто, а при веригата за електроника Fnac спадът е 4,2 на сто.

PPR не е единствената компания от сегмента на луксозните стоки, която радва инвеститорите с добри резултати. Отчетите за третото тримесечие показаха по-големи от очакваното продажби при Luis Vuitton и Burberry.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още