IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат небостъргачите в Ню Йорк да гасят светлините през нощта

Мярката няма да засегне емблематични сгради и той ще запази привлекателността си за туристите, смятат от градския съвет

11:27 | 17.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат небостъргачите в Ню Йорк да гасят светлините през нощта

Градският съвет на американския град Ню Йорк е предложил законопроект, предвиждащ небостъргачите да гасят светлините си през нощта. Целта на тази мярка е да бъдат намалени енергийните разходи и да се изпълнят мерки за опазването на околната среда, съобщава Denver Post.

Авторът на идеята – членът на градския съвет Донован Ричардс, посочва още и че светлините на града дезориентират мигриращите птици.

Ако предложението бъде прието, бизнес сградите с повече от 20 етажа ще гасят осветлението си след полунощ и при положение, че няма никой в сградата, допълва ТАСС, като се позовава на информация на АР.

Мярката обаче няма да засегне емблематични сгради, сред които Empire State Building и Chrysler Building, както и сградите на „Таймс скуер”, така че градът ще остане привлекателен за туристите.

Според проучване 71% от нюйоркчаните подкрепят идеята. Законопроектът обаче повдигна и опасенията относно сигурността на гражданите в града, когато бъде изгасено осветлението.

Има притеснения, че Ню Йорк ще загуби своя дух, макар и мнозина да изразяват своето учудване защо всички светлини на бизнес сградите светят, след като никой не работи в тези части от денонощието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още