IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават лятната резиденция на Рокфелер за 19 млн. долара

Парите от продажбата ще отидат за благотворителност

15:13 | 28.07.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтрес</em></p>

Снимка: Архив Ройтрес

Лятната резиденция на милиардера Дейвид Рокфелер в американския щат Мейн бе обявена за продажба за 19 млн. щатски долара, като всички приходи от нея ще отидат за благотворителност, предаде Associated press. 

Завещанието на Рокфелер предоставя възможност на децата му да предявят права за собствеността, но няколко от тях вече притежават къщи в района. Парите от продажбата ще бъдат използвани да изпълнят волята му в завещанието, където той споменава, че дарява 25 млн. за благотворителни каузи.

Дейвид Рокфелер почина на 101-годишна възраст на 20 март. Той е син на милиардера и предприемач Джон Д. Рокфелер младши.

В началото на юни аукционната къща Christie’s обяви на търг арт колекцията на Дейвид Рокфелер, състояща се от хиляди творби, събирани шест десетилетия от покойния милиардер и филантроп и от съпругата му Пеги. Колекцията му може да събере 500 млн. долара, които ще отидат за благотворителност, предаде Financial Times.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 34 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Напрао се разплаквам ...евреин и благотворителност , хеле пък тоя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още