IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промяната във визовата политика в Макао даде тласък на казината

Властите се насочват към нови стимулиращи политики заради тежкия период, който изживява хазарният бизнес в региона

16:22 | 02.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мина известно време, откакто инвеститорите имаха причини да купуват акции на казина в Макао. Изненадващият ход на властите в Макао да облекчат визовите правила за туристите обаче даде надежди, че индустрията може би най-сетне започва да се възстановява. Акциите на казината поскъпнаха до ниво, каквото не са достигали от цели три години, пише Bloomberg.

Книжата на четири от петте казина, листнати на борсата в Хонконг, отбелязаха най-високия скок на цените си от октомври 2011 г. MGM China Holdings приключи търговията с ръст от 16%, докато Wynn Macau, Galaxy Entertainment Group и Sands China пък отбелязаха ръст между 12 и 14 на сто. Бенчмаркът Hang Seng Index се повиши с 0,1%.

Разхлабването на ограниченията за пътуване „бележат първата подкрепяща политика от година насам“, пише Карен Тан, анализатор на Deutsche Bank. Въпреки че очаква въздействието на този ход да бъде слабо, според нея промяната в тона на политиката е важна.

Властите в Макао обявиха във вторник, че променят визовата политика точно година след като правилата за влизане на пазара бяха затегнати. От 1 юли тази година притежателите на паспорти от континенталната част на Китай, които преминават през Макао, ще имат право да остават в града по-дълго и да го посещават по-често.

Очаква се правителството да се насочи към по-стимулиращи политики за насърчаване икономиката на Макао през втората половина на годината, като същевременно продължи да контролира приходите от хазарт, твърдят анализаторите на China International Capital Corp Крис Куей и Хаофей Чен.

Las Vegas Sands и Wynn Resorts, които разчитат на подразделенията си в Макао за поне 60% от приходите си, се радват на поскъпване на акциите си в Ню Йорк благодарение на облекчения визов режим.

Брутните приходи от игри в Макао спаднаха с 36,2% до 17,4 млрд. патака (2,2 млрд. долара) през юни, по-слабо от консенсусните очаквания на шестима анализатори за 38,3% спад.

Оптимизмът, че пазарът показва признаци на подобрение, може да е подвеждащ, твърди Правеен Чудари, анализатор на Morgan Stanley, посочвайки, че през следващите 6 до 12 месеца резултатите на казината в Макао могат да се окажат разочароващи и да държат настрани инвеститорите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още