IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пръстен от лондонски битпазар беше оценен на 456 хил. долара

Притежателката на пръстена помислила, че огромният камък с ромбоидна форма, инкрустиран в него, е менте

13:25 | 23.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Диамантен пръстен, закупен преди 30 години за 10 британски лири (13 долара) от лондонски битпазар, бе оценен на 456 хиляди долара от Sotheby's, съобщава БТА, позовавайки се на ТАСС.

Аукционната къща ще организира търг за бижуто през юли. Притежателката на пръстена, чието име не се съобщава, помислила, че огромният камък с ромбоидна форма, инкрустиран в него, е менте. Тя го носила на пръста си всеки ден в продължение на десетилетия, без да подозира, че е станала собственичка на 26-каратов диамант от XIX век. 

Притежателката на скъпоценния камък до съвсем неотдавна считала, че той няма никаква стойност заради необичайната му форма и липса на блясък.

Тя се е заблудила най-вероятно заради стария стил на шлифовка в античната форма "Кушон". Съвсем неотдавна късметлийката решила да покаже бижуто в аукционна къща, след като един бижутер й подхвърлил, че камъкът му може да е скъпоценен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още