IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ralph Lauren отчете пореден спад в печалбата си

Чуждата валута се е отразила негативно върху растежа на приходите

15:12 | 14.05.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ralph Lauren Corp. отчита 19% спад на печалбата си за първото тримесечие на 2015 г. в резултат на влиянието на чуждата валута върху базовия растеж на приходите на модната компания, съобщава The Wall Street Journal (WSJ).

Бордът на Ralph Lauren е дал разрешение за обратно изкупуване на акции на компанията за още 500 млн. долара. С този ход програмата за обратно изкупуване на акции достига 580 млн. долара.

За финансовата година, която ще приключи през март 2016 г., компанията прогнозира ръст на приходите между 5% и 7%. Според анализатори очакваният ръст на приходите ще бъде 1%. Прогнозите на Ralph Lauren изключват очакванията, че валутните курсове ще имат негативен ефект от около 4,5 процентни пункта.

За второто тримесечие на 2015 г. компанията не очаква промени в приходите.

Разочароващите резултати на емблематичната марка са в резултат и на неочаквания спад на клиенти в магазините и аутлетите й, които усетиха негативния ефект от огромните отстъпки на конкуренцията. В същото време силният долар повиши някои от разходите на компанията и ограничи световния туристически трафик.

Ralph Lauren превръща регионалната си структура в по-интегрирана, в която марките й, включително Ralph Lauren, RRL и Polo, ще бъдат управлявани на централно ниво – усилия, чрез които компанията се надява да съкрати разходите си със 100 млн. долара на година.

За първото тримесечие от 2015 г. Ralph Lauren отчете печалба от 124 млн. долара, или 1,41 долара на акция, което е спад от 153 млн. долара, или 1,68 долара на акция от година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Didkata
преди 8 години
US Polo Assn не е бранд на Ралф Лоурън. Сменете снимката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още